29. februar 2024
Bil

Chevrolet Camaro SS 350 1969 – En liten sint Ponnyspiser

Vår fotograf Obelix i Garage Collection har vært på nytt fotoshoot i Trondheim. Her fikk han inn noen nydelige detaljer og helprofilbilder, av en todørs Coupe Chevrolet Camaro SS 350 1969 modell. Dette er også en av de første generasjoner av bilmerke Camaro. Fargen på bilen er den originale Orange og er fargen som det er produsert minst Camaro av.

Search

Historie

Chevrolet Camaro ble presentert for første gang 26. september 1966, og var da konstruert som en motpol til Ford sin Mustang. Bilen er konstruert rundt General Motors F-Platform, en base som ble brukt fra 1967 og helt til 2002. Denne plattformen ble også brukt av blant annet Pontiac Firebird. Chevrolet Camaro hadde fire ulike generasjoner frem til 2002, da produksjonen ble stanset da salget ikke var sterkt nok.
Fotnote:
Det ryktes fra siden hotcars.com at Chevrolet Camaro legges ned igjen i 2023, da Dodge Challenger er en for sterk motstander.
Kilde: https://www.hotcars.com/chevrolet-camaro-discontinued-2023/

Navnet

Om du slår opp i ordboken har ikke ordet Camaro noen mening, men i følge historien som offisielt brukes, fant GM ordet i en Fransk ordbok og er ett slang for følgesvenn. Før bilen ble sluppet med det offisielle navnet ble den kalt Panter, det interne kodenavnet til GM var XP-836. Chevrolet ble spurt under lanseringen hva Camaro var og Chevrolet svarte: Et lite hissig dyr som spiser Mustanger, nok en henvisning til Ford sin utfordrer. Nå har Chevrolet for vane å kalle opp sine biler med første bokstaven C.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.