19. april 2024
MC

Testkjøring – Kawasaki Z900 – En meget undeholdene maskin

Vår testkjører Obelix fra Garage Collection fikk prøvekjøre den nye Kawasaki Z900 en helg i juni, og desto mere vi kjørte den, så må vi si at Kawasaki har fått til en morsom halv racermaskin.

Når vi sier halv racer er dette fordi en ordentlig R sykkel «skal» liksom ha minimum 1100cc og minimum 150 HK, denne har en 948cc motor som yter 125 HK og med dette som utgangspunkt må vi si at her fikk man respekt for dette villdyret.

Motor

Motormessig er denne rekkefireren på 125 HK mer enn nok om du skal ha en sykkel for dag pendling og litt moro innimellom, selv oppdaget jeg at den lokket fram smilet når jeg ville og den lystrer svært raskt både styremessig og motormessig. Med en drivstofftank på ca 17 liter kommer du også ett godt stykke på vegen ved normal kjøring vel og merke.

Instrumentering

Om vi skal starte med en ting så vil jeg starte med info displayet på sykkelen. Jeg har sett mye forskjellig når det gjelder informasjonsdeling til fører, men dette LCD displayet er akkurat passe og har en intuitiv måte og dele informasjon på. Og at fører kan velge hvordan kreftene fordeles fra displayet var en ny opplevelse.

Sitte komfort

Å sitte flere timer på denne krever at posisjonen er behagelig for deg som fører. Selv er jeg litt for kort i armene til at denne posisjonen blir optimal, men sittehøyden på 82 cm passet meg fortreffelig.

Konklusjon

Å konkludere om denne sykkelen er for alle, det skal ikke jeg. Men er du ute etter en sykkel for en svipptur til butikken (krever ryggsekk), som forøvrig raskt kan blir en til to timers tur, så er ikke dette en sykkel du bør overse. Men så klart med en listepris på ca 160.000 NKR så kan det finnes mange andre alternativer innenfor dette området.

+
Lækker
Morsom motor
God sitte stilling
Lett og manøvrere
Muligheten til personalisering


Pris
Lite vindbeskyttelse
Kunne vært litt større tank

Search

Ønsker du å prøvekjøre kan du ta kontakt med:

AB Motor AS Avd Melhus
Strandvegen 2A
7224 Melhus
Epost     
kjøretøy:  salg@abmotor.no
Deler:      deler@abmotor.no
verksted: verksted@abmotor.no
Tlf          72870610  

Kawasaki Z900 – 2020 beholder “spennende og lett”-konseptet til sin forgjenger og tilbyr neste trinn i en aggressiv Sugomi styling. Oppgraderingen består av en rekke nye og avanserte funksjoner som kjøremodus, Traction control, TFT-fargeskjerm med mobiltilkobling, LED-lys og renere utslipp. Nye Z900 ligger i spissen i sitt segment og finnes både som fulleffekt og A2.
Kilde: Kawasaki.no

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.