13. juni 2024
MC

Harley-Davidson Tri Glide Ultra 114 , 2019 modell

Eier Liv Bostedt var så uheldig å få en nakkeprolaps rett før en stor Europa tur 2019. Streetgliden ble i all hast byttet ut med en Trike fra USA med stor hjelp fra Lazy Boys i Oslo slik at ferien kunne gå som planlagt. Liv forteller at det tok noen dager å venne seg til sykkel med tre hjul, men fant fort ut at det var en utrolig fin feriesykkel.
»Vi har kjørt i Europa 2019 og norgesferie i 2020». God bagasjeplass, god sittestilling, dab og musikkanlegg som passer selv den kresne. »Jeg har lært meg til å bli glad i sykkelen etter mange år på to hjul»

Tekst: Renate Olsen Foto: Obelix Barbala

Search

Harley-Davidson Tri Glide Ultra Classic er en trehjuls motorsykkel produsert av Harley-Davidson og introdusert i 2009-året. Modellbetegnelsen er FLHTCUTG. Tri Glide er basert på Harley-Davidson Electra Glide Ultra Classic, en konvensjonell tohjulet touring motorsykkel. Harley-Davidson inngikk en avtale i 2008 med Lehman Trikes of Spearfish, South Dakota om å levere deler og «konverteringstjenester», og sluttmontering av Tri Glides ble opprinnelig fullført på Lehmans anlegg.

Til å begynne med på grunn av sin iboende stabilitet ble Tri Glide, i likhet med andre trehjulssykler, markedsført til motorsyklister som hadde helseproblemer på grunn av aldring eller skader, og kvinnelige førere. Men dette har endret seg de siste årene ettersom trikes popularitet har økt, flere førere i alle aldre anerkjenner fordelene med trehjulssykler.

Tri Glide er drevet av en 1.690 cc (103 cu) overliggende ventil V-twin-motor som produserer et påkrevd dreiemoment på 101 ft og 70 hestekrefter bak, og er utstyrt med en seks-trinns girkasse. Motoren har elektronisk bensininnsprøytning. Elektrisk drevet revers var tilgjengelig som et alternativ da Tri Glide ble introdusert, men ble senere en standard funksjon. Elektronisk cruise control er standard.

Kilde: https://en.wikipedia.org/wiki/Harley-Davidson_Tri_Glide_Ultra_Classic 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.